Image
Activiteiten dorpsraad
01-01-1970

Verbreden Nieuwe BennebroekerwegDe provincie Noord-Holland, de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer gaan de Nieuwe Bennebroekerweg tussen de A4 en de N205 (Driemerenweg) verbreden. Dit is nodig om Hoofddorp Zuid, Nieuw-Vennep Noord en de te ontwikkelen woonwijken en bedrijventerreinen nu en in de toekomst goed bereikbaar te houden. De verbreding van de (Nieuwe) Bennebroekerweg wordt in fases uitgevoerd. Over de aanpak van dit project hebben de provincie, de gemeente Haarlemmer en de Vervoerregio Amsterdam afspraken gemaakt en deze vastgelegd in de op 12 maart 2021 vastgestelde Samenwerkingsovereenkomst. Met het tekenen van deze samenwerkingsovereenkomst start de verkenning- en planstudiefase. Aansluitend volgt de uitwerking en bestemmingsplanprocedure. Daarna wordt door de samenwerkende partijen het definitieve ontwerp vastgesteld en volgen realisatie en bouw. Op basis van de nu beschikbare gegevens wordt verwacht dat de weg in 2029 in gebruik kan worden genomen.

Ook voor dit project is de Dorpsraad Zwaanshoek actief in de klankbordgroep die hiervoor is ingericht. 

Wil je meer weten over de verbreding/opwaardering van de Nieuwe Bennebroekerweg? Via deze pagina kunt u meer informatie ontvangen. 

Voor specifieke vragen over het project kunt u mailen met:nieuwebennebroekerweg@haarlemmermeer.nl. Voor vragen/input voor de Dorpsraad, kunt u mailen met: dorpsraad@zwaanshoek.info. 


Gerelateerde documenten