Image
Zwaanshoek nieuws

Boseilanden bijna weer open

15-05-2018De werkzaamheden verlopen volgens planning: alle ondergrondse hoogspanningskabels zijn aangelegd. Momenteel worden de gronden weer hersteld en afgewerkt. Het laatste gebeurt in overleg met de beheerder van het gebied Recreatieschap Spaarnwoude. Tot slot wordt alles opgeruimd en zijn de openbare gebieden in de Boseilanden naar verwachting vanaf begin juli weer voor iedereen toegankelijk. Dat geldt dus ook voor de voet- en fietspaden, waaronder de verbinding tussen Zwaanshoek en Hoofddorp via de Duinpadbrug.

Tijdelijke toename bouwverkeer
Voor het herstellen en afwerken van de gronden voert aannemer Volkerinfra R380 (VIR) de komende weken een groot aantal grondtransporten uit. Dit betekent dat er vanaf medio mei tot medio juni tijdelijk meer bouwverkeer over de Spieringweg zal rijden. De transporten vinden plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 18.00 uur. De transporten verlopen via de Spieringweg tussen de bouwlocaties bij mast 199 en het grote werkterrein in de Boseilanden en via de Driemerenweg, Bennebroekerweg naar de Spieringweg en weer terug (zie bijgevoegd kaartje).

Het aantal vrachttransporten via de Spieringweg varieert gemiddeld genomen in totaal van 6 tot 8 vrachtauto's per uur (dus 3 tot 4 heen en vervolgens weer terug).

Lees hier de volledige brief van Tennet