Image
Zwaanshoek nieuws

Doorstart van fanfare naar Big Band

01-09-2016Muziekvereniging Kunst na Arbeid: doorstart van fanfare naar big band met dank aan onze sponsoren en donateurs. In 1902 is de Muziekvereniging van onder andere Zwaanshoek onder de naam "Kunst Na Arbeid" in Bennebroek opgericht.

Jarenlang is de vereniging vooral als fanfarekorps toonaangevend geweest ook bij Zwaanshoekse activiteiten. Helaas is er tegenwoordig te weinig aanwas van leden om vaak marcherend naar buiten te treden.

AMV-cursus
Toch zit uw muziekvereniging KNA niet stil. Elk jaar na de zomer roepen we schooljeugd op om blokfluit te komen leren spelen in de AMV cursus, die door een vakdocente  op woensdag in ons Bennebroekse gebouw gegeven wordt. Bij voldoende animo zouden we graag ook in Zwaanshoek zelf AMV lessen verzorgen We starten een blokfluitklasje als de groep van 10 kinderen vol is.

Big band
Het bestuur heeft het afgelopen jaar het accent van een 'lopend' orkest naar een 'zittend' orkest verlegd. Deze switch heeft een fantastisch vervolg gekregen.Onze vereniging heeft nu een geweldige big band van ca. 25 leden. De band heeft haar naam ‘Big Band Bennebroek’ inmiddels omgedoopt en een wat vlottere benaming gekozen: ‘TRIPLE B’.

Onder de bezielende leiding van onze professionele dirigent, is er een meer dan volwaardige jazzy band ontstaan die kwalitatief sprongen vooruit blijft maken.

Triple B huist in ons eigen verenigingsgebouw ‘De Meerklank’ aan de Zandlaan in Bennebroek waar KNA ook jeugd leert musiceren. Financieel heeft de vereniging het niet altijd gemakkelijk gehad en nu er een nieuwe Big Band is, moeten er voor deze band ook investeringen gedaan worden.

 

Verenigingsgebouw

Het gebouw moet echter ook op een aantal punten verbeterd worden en groot onderhoud staat voor de deur. Het bestuur is dan ook aan de slag gegaan om sponsors te zoeken en dat is voor een heel groot deel gelukt, al blijven er nog wat wensen over.

 

Voor de revitalisatie van het gebouw hebben wij steun gekregen van:

Het ‘ORANJEFONDS’ en DE ‘STICHTING VSBfonds’. Wij kunnen moeilijk verwoorden hoe blij wij met deze sponsoren zijn, fantastisch.

Voor investeringen binnen de Big Band hebben wij steun gekregen van:

 

‘RABOBANK BOLLENSTREEK’ en ‘HET PRINS BERNHARD CULTUURFONDS’. Ook hier komen wij woorden tekort onze dankbaarheid te uiten.

 

Rooskleurige toekomst

Dankzij onze sponsors, subsidieverstrekkers en niet te vergeten u onze donateurs uit onder andere Zwaanshoek, kunnen wij de toekomst aanzienlijk rooskleuriger tegemoet zien.

 

Daarnaast hopen we ook dit seizoen weer voor 10 kinderen AMV te verzorgen zodat ze met de blokfluit zelf kunnen ervaren hoe leuk actief muziek maken is.

 

De Big Band heeft er ondertussen al wat optredens op zitten, in het kader  van ‘De week Van De Amateurkunst’ speelde de band in juni in De Meerse en aan het eind van die maand ook nog op poppodium Duycker. Wellicht komen we in de toekomst ook nog eens naar Zwaanshoek zelf.

 

De band is op 11 september a.s. deelnemer in een zogenaamde ‘battle’, samen met twee andere Noordhollandse bigbands wordt een muziekcompetitie gehouden. KNA's 'Triple B' is te zien tussen 14.00 uur en 15.30 uur bij Slot Assumburg in Heemskerk.

 

Guus Beliën