Image
Zwaanshoek nieuws

Glasvezel, ja of nee

03-06-2019Donderdagavond 6 juni tussen 19:00u en 21:00u organiseert Glasdraad een informatieavond over de aanleg van glasvezel in de kern van Zwaanshoek. Veel inwoners van Zwaanshoek zitten met de vraag of ze dit wel of niet aan moeten laten leggen. Wij hebben 2 onafhankelijke professionals uit het dorp gevraagd hun mening te geven.

Beide specialisten zijn van mening dat het aanleggen van glasvezel voordelen met zich mee brengt en adviseren dit ook te laten doen.

Hieronder hun onderbouwing:

Luitzen Homma (LH Networks)
Door toenemende digitalisering krijgen wij steeds meer behoefte aan een snelle en betrouwbare internetverbinding. Binnen enkele jaren zullen veel van uw apparaten waarvan u het mogelijk niet verwacht, verbonden zijn met het internet. Denk aan uw auto, koelkast en wellicht zelfs uw stofzuiger. Een stabiele en snelle internetverbinding wordt dus steeds belangrijker. Via traditionele verbindingen worden de gegevens verstuurd via een koperverbinding. Over de koperkabel gaan elektrische pulsen die computers op het internet van elkaar begrijpen. Koperverbindingen zijn storingsgevoeliger en hebben een lagere maximale doorvoersnelheid en een kleiner bereik dan glasvezel. Data die over glasvezel verstuurd wordt, gaat via lichtsignalen en is vele male betrouwbaarder en heeft een veel hogere doorvoersnelheid dan een koperverbinding. Daarnaast is het mogelijk verschillende providers te kiezen waardoor er handig gebruik is te maken van overstap aanbiedingen. Net als met mijn energieleverancier kan ik elk jaar eenvoudig vergelijken en eventueel overstappen. Ik kies voor glasvezel omdat ik hiermee voorbereid ben op de toekomst en een stabiele en snelle internetverbinding gegarandeerd is.

Niels Romijn, NR Automatisering:
‘Wist u dat: u een aansluiting kunt realiseren zonder glasvezel abonnement?’.
NR Automatisering adviseert u de aansluiting (dus de kabel) voor glasvezelverbinding te laten aanleggen. Dit kan namelijk ook zónder glasvezel abonnement.  
U kunt de aansluiting via glasdraad nu aan laten leggen voor een actietarief van € 200,-. Wanneer u binnen een jaar niet een abonnement afsluit bij één van de aanbieders betaalt u een toeslag van € 250,-. Het realiseren van enkel de aansluiting kost u met dit project dus eenmalig c.a. €450,- Dit tarief is vele malen lager, dan wanneer u in de toekomst op eigen initiatief een glasvezel kabel laat aanleggen.
Door het aanleggen van de kabel creëert u  de kans op een later moment over te stappen naar een glasvezel aanbieder.