Image
Zwaanshoek nieuws

Kijkje achter de schermen bij Tennet

15-05-2017Elektriciteit. Het is niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. 24 uur per dag gebruiken we stroom om het licht te laten branden, mobiele telefoons op te laden en andere apparatuur te gebruiken. TenneT TSO B.V. en aannemer VolkerInfra Randstad 380 kV bouwen bij u in de buurt aan een elektriciteitsnetwerk dat klaar is voor de toekomst. Benieuwd hoe we dat doen? Kom dan zaterdag 20 mei a.s. naar de Dag van de Bouw in de Haarlemmermeer.

Randstad 380 kV Noordring
De werkzaamheden in de Haarlemmermeer maken onder- deel uit van het project Randstad 380 kV. De aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding en het vervangen en (deels) verwijderen van een bestaande verbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk. De verbinding wordt deels boven en ondergronds aangelegd. Op dit moment werken we op verschillende locaties in het traject. Langs de Drie Merenweg ter hoogte van de Boseilanden wordt nu een deel van de 380 kV-verbinding ondergronds aangelegd. Dat is bijzonder aangezien dit nog niet op veel plekken is gebeurd. Eind 2017 moet dit deel klaar zijn.

Programma zaterdag 20 mei
TenneT TSO B.V. en Volkerinfra Randstad 380 kV geven op zaterdag 20 mei een kijkje achter de schermen bij de aanleg van Randstad 380 kV. De bouwterreinen zijn normaal gespro- ken niet toegankelijk voor publiek, maar op 20 mei maken we een uitzondering. U kunt van 11.00 uur tot 16.00 uur op twee werklocaties terecht om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Het startpunt is bij het Sportcomplex Koning Willem-Alexander, Bennebroekerweg 800 in Hoofddorp. Hier is voldoende ruimte om uw auto of fiets te parkeren. Vanaf de parkeerplaats rijden pendelbusjes u naar de twee bouwlocaties waar u de aanleg van de hoogspannings- verbinding van dichtbij kunt bekijken.

Tijdens de rondleiding kunt u:

- een kijkje nemen op de bouwplaats
- een bezoek brengen aan de informatietent
- een indruk krijgen van al het materieel dat wordt ingezet
- op de foto met veiligheidskleding en een helm op
- genieten van een kop lekkere koffie en een broodje

Ook aan de kinderen is gedacht. Bij één van de locaties is een speciaal kinderplein ingericht met een springkussen en waar ze verschillende proefjes en experimenten kunnen doen. Kom een kijkje nemen achter de schermen en laat u verrassen!