Image
Zwaanshoek nieuws

Open tuindag in Zwaanshoek

17-06-2017Open tuindag in Zwaanshoek Op zaterdag 17 juni 2017 van 10.00 – 16.00 uur organiseert Groei&Bloei de jaarlijkse open tuindag.

Een twaalftal mooie tuinen zijn geselecteerd in Zwaanshoek.

Kom genieten tijdens de open tuindag van de diversiteit aan tuinen en om contact maken met de trotse tuineigenaren. Je kunt deze dag inspiratie opdoen over alles wat met tuinen en tuinieren te maken heeft. Tuinieren is een ontspannende en gezonde bezigheid en verbindt op een gezellige manier mensen met elkaar. Dit jaar is het thema Kruiden!.

De routebeschrijving met de deelnemende tuinen is te downloaden van onze website: haarlemmermeer.groei.nl. Uiteraard kan je op de dag zelf de tuinbeschrijvingen met de route bij de starttuin ophalen.

De starttuin is de tuin van Rob en Wil Mes, Goudriaanstraat 118, 2136 AV Zwaanshoek

Er vinden deze dag diverse activiteiten plaats zoals:

  • Expositie beelden door Lonneke van Rijn, Spieringweg 1000
  • Tentoonstelling foto's van de fotowedstrijd, Hanepoel 103. Het publiek bepaalt deze dag wie de winnende foto heeft ingestuurd
  • Optreden tussen 12.00 - 13.00 uur popkoor Sonority, Spieringweg 1226.
  • In deze tuin is ook voor kinderen een mogelijkheid om een ponyritje te maken tegen een kleine vergoeding.
  • Expositie van schilderijen door Lucienne Kaay bij Kwekerij-tuincentrum Giesbergen, Hillegommerdijk 575a. De gehele dag zijn er tevens rondleidingen over de kwekerij.
  • Verkoop – diverse zelfgemaakte kaarten door Conny Meijer, Spieringweg 1098.
  • Demonstratie Haarlemmermeer Waterproof, NMCX Hoofddorp, Spieringweg 1144.

Alle informatie over bovenstaande activiteiten vind je op onze website en staan opgenomen op de tuinbeschrijving.

Wij zien je heel graag tijdens de open tuindag in Zwaanshoek!

Informatie over Groei&Bloei
Groei&Bloei geeft niet alleen het mooiste tuintijdschrift uit, maar heeft ook de leukste tuinvereniging van Nederland. Afdeling Haarlemmermeer is een van de 150 lokale afdelingen en bij ons kunt u het hele jaar genieten en inspiratie opdoen over bloemen en planten, tuinen en tuinieren. Al 50 jaar zijn wij actief in de Haarlemmermeer en organiseren verschillende activiteiten zoals lezingen, cursussen, tuinenreizen, workshops en stekjesruilbeurzen. Ook hebben wij twee actieve tuinkringen. De leden hiervan organiseren excursies naar bijzondere kwekerijen en mooie tuinen binnen en buiten de regio. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom, u kunt zich aanmelden bij de secretaris: info@haarlemmermeer.groei.nl of via onze website www.haarlemmermeer.groei.nl.