Image
Zwaanshoek nieuws

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Zwaanshoek

28-08-2018Het Oranje Fonds verrast Dorpshuis de Oase uit Zwaanshoek met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Zwaanshoek zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Het geld van het Oranje Fonds gaan wij investeren in nieuw meubilair en een geluidsinstallatie voor het dorpshuis. In het dorpshuis worden activiteiten georganiseerd zoals Koersbal, seniorencafé, klaverjassen, bridge, line-dance, yoga en disco-avonden voor de jeugd. Zo heeft iedereen die gebruikt maakt van het dorpshuis baat bij deze mooie prijs,” aldus Henk Ruighaver – secretaris van Stichting Dorpshuis Zwaanshoek.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op:

Datum/tijd:        Donderdag 30 augustus 2018 om 11:30
Aan:                  Dorpshuis de Oase
Waar:                Bennebroekerweg 953, 2136 NG, Zwaanshoek