Image
Zwaanshoek nieuws

SportFair Haarlemmermeer

31-05-2018SportFair: voor alle inwoners van de gemeente Haarlemmermeer

Tijdens de SportFair maken alle inwoners van de gemeente Haarlemmermeer op 10 juni kennis met het sport- en cultuuraanbod in de regio. Verenigingen presenteren op enthousiaste wijze hun activiteiten. Nieuwsgierig? Dan is dit de kans om te weten wat er allemaal te doen is. Doe mee, beleef en geniet van het sportaanbod.

Veel activiteiten
De verenigingen nodigen u uit om mee te doen met hun activiteiten. Een mooie manier om in korte tijd kennis te maken met veel sporten en cultuur in uw omgeving. En wellicht wordt u wel enthousiast om lid te worden van een sport- en cultuurverenging. Een unieke kans. Laat die niet voorbij gaan. Op de informatiemarkt laat u zich informeren door alle aanwezige sport- en cultuurverenigingen, maar ook door bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Twee podia

Er zijn twee podia aanwezig. Op het cultuurpodium is er vooral muziek. Op het sportpodia zijn er mooie dansoptredens en demonstraties van sporten. De podia bieden u een dagvullend programma. Ga er eens lekker voor zitten en geniet van dans, muziek en demonstraties.

Kinderprogramma
Voor de kinderen is er een leuk programma. Dit wordt georganiseerd door Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer. Daarnaast is het Jeugdland vrij toegankelijk. Dit is een avontuurlijke bouwspeelplaats voor kinderen. De kinderen krijgen via school een zeskampkaart of je kan die ophalen bij de informatietent. Doe je mee aan zes activiteiten dan krijg je een mooi aandenken.

Het Cultuurgebouw leest voor
In het voorleestheater luisteren kinderen naar spannende verhalen. Vorig jaar was dit een groot succes. De kinderen smulden van de verhalen die boeiend werden verteld.

De sterke mannen van de Highland Games
Een van de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Highland Games is op de Sport- en CultuurFair. Boomstammen gooien, hamer werpen en nog meer wedstrijden waarvoor vele spieren nodig zijn is er te zien. Dit gebeurt door grote, zware en gespierde mannen. Natuurlijk in een schotse kilt. Het is zeer de moeite waard om hiernaar te komen kijken. En je wordt uitgedaagd om ook eens jouw spierkracht te tonen.

Ontdekken – beleven – meedoen
Bent u ook aanwezig op zondag 10 juni bij de Toolenburgerplas. Vanaf 11:00 uur bruist het van sport en cultuur. Kom ontdekken wat er allemaal te doen is in de gemeente Haarlemmermeer. Beleef veel sporten en Cultuur. Doe mee met hun activiteiten en geniet van de presentaties. Op www.sportfair.nl staan de deelnemers. De SportFair wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Haarlemmermeer, Team Sportservice Haarlemmermeer, het Cultuurgebouw & Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------