Image
Zwaanshoek nieuws

Update herplaatsen flitpaal Bennebroekerdijk

08-03-2017In 2009 zijn er, in overleg met de bewoners, op de Bennebroekerdijk tussen de brug naar Bennebroek en de Bennebroekerweg twee van de vier chicanes verwijderd voor de veiligheid van fietsers en bewoners en om het verkeer beter door te laten stromen. Voorwaarde hierbij was dat er in plaats van de chicanes een flitspaal geplaatst zou worden wat ook is gerealiseerd.

Tot 2013 waren de analoge flitspalen langs de ringdijk eigendom van de gemeente. In 2013 heeft de gemeente met het Openbaar Ministerie, (OM) een overeenkomst gesloten over de overname en digitalisering van de flitspalen langs de ringdijk. In die overeenkomst waren twee (bestaande) locaties in Zwaanshoek opgenomen, één op de Bennebroekerdijk t.h.v. perceel 29 en de Hillegommerdijk t.h.v. de aansluiting met de Spieringweg.

De flitspaal op de Bennebroekerdijk is echter nooit vervangen. Volgens het OM is de reden hiervan dat locatie op de Bennebroekerdijk niet voldoet omdat er sprake zou zijn van een maximum snelheid van 30 km/uur De gemeente en de Dorpsraad hebben aangetoond dat dit niet het geval is omdat het een advies snelheid betreft en dat dit ook geen belemmering was om de analoge flitspaal te plaatsen.

Inmiddels heeft het OM laten weten dat ze bereid zijn om opnieuw met de gemeente in overleg te gaan over de verkeersveiligheidssituatie op de Bennebroekerdijk. De Dorpraad heeft bij de gemeente aangedrongen om nu snel een oplossing te vinden voor deze (te) lang lopende kwestie en anders maar weer fysieke belemmeringen aan te brengen