Image
Zwaanshoek nieuws

Vier dagen ‘Iedereen Clubkampioen’

18-10-2016Van 26 t/m 29 oktober 2016 staat het park van Tennisclub Zwaanshoek in het teken van evenementen waarbij alle baten ten goede komen aan het KWF. Eén op de drie inwoners van Nederland krijgt te maken met kanker in zijn of haar leven.  Binnen een sportvereniging  als TC Zwaanshoek betekent het dat het om een aantal van 250 van haar ledenbestand betreft.  Dat is de reden waarom de club dit organiseert. Samen komen we namelijk steeds dichterbij. Dichter bij nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.
De evenementen beperken zich niet tot alleen de leden van TC Zwaanshoek, maar staat open voor iedereen in de wijde omtrek.

Op woensdag 26 oktober is er voor de 60+ tennissers uit de omgeving een zogenaamde ‘Krasse Knarren’ toernooi. Anders dan de titel doet vermoeden, is dat deze dag open staat  voor dames én heren.  De tennissers schrijven zich alleen in en spelen vervolgens iedere partij met een willekeurige dubbelpartner. Ook niet-leden van Tennisclub Zwaanshoek kunnen zich hiervoor inschrijven (v.a. 09:30 uur).

Het ‘OneDayOnly’ open toernooi (dubbelspel) wordt overdag gehouden op donderdag 27 oktober. Het 55+ toernooi is enig in zijn soort omdat het maar één dag betreft.
Heren, dames- en mixed dubbel zijn van harte welkom op dit toernooi. (v.a. 10:30 uur).

In de avond van donderdag 27 oktober staat het park open voor tennissers die zo maar een balletje kunnen slaan op de tossavond.  Het lot bepaalt met wie je op de baan staat. Tennissers van alle niveaus kunnen hun hart ophalen. Inschrijven is niet nodig, men kan komen naar het tennispark in Zwaanshoek en het racket-trekken kan beginnen (v.a. 19:30 uur).

Tennisschool Haarlemmermeer heeft zijn tennis-pro’s bereid gevonden om op vrijdagavond een tennisclinic te geven aan tennissers die zich verder willen bekwamen  op hun dubbelspel techniek. Waar en hoe ver sta je aan het net? Waar plaats je de service? Wanneer grijp je aan het net in? Allemaal belangrijke zaken die een dubbelspel speler nodig heeft om als tennisser beter te functioneren op de baan. Aanmelden kan op de website van de tennisschool; www.tennisschoolhaarlemmermeer.nl.

Op de vrijdagavond is het mogelijk om een balletje te slaan tegen Jesper de Jong. Jesper is een jeugdspeler die zijn wortels bij de club heeft, maar die zich tot Nederlands kampioen (jeugd t/m 16 jaar) heeft geknokt. Hij staat momenteel op de 266e plaats van  de wereldranglijst (jeugd t/m 18 jaar).

De huiscateraar van de club Ferry de Ruyter houdt een kookworkshop op de vrijdagavond. Hij leert een ieder de beste kroketten en bitterballen te maken die er bestaan. Iedereen kan na afloop de kroketten kopen, allemaal voor de actie.